Ilyen az, ha jól indul a nap: Mészáros Lőrinc máris elnyert egy 7,65 milliárdos megbízást

Vannak, akik a hét vége felé már fáradtabbak, Mészáros Lőrinc viszont ilyenkor sem áll le: egyik cége újabb megbízást nyert el.

Az Átlátszó szúrta ki az EU friss közbeszerzési értesítőjében, hogy a felcsúti polgármester cége, az R-Kord Kft. 7,65 milliárd forintért végezhet kiegészítő biztosítóberendezési munkákat a Budapest-Esztergom-vasútvonalon. 

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban 6,95 milliárdra becsülte a beruházás költségét, de hát ez van, Lőrincék csak drágábban tudják megcsinálni. A költségek 85 százalékát uniós pénzből fizetik ki.

Az Átlátszó emlékeztet: az R-Kord Kft.-nek nem ez az első vasúttal kapcsolatos megbízása: részt vesz a dél-balatoni vasútvonal 73 milliárd forintos felújításában, a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal 14 milliárdos villamosításában is, és a Pécs-Dombóvár vonalszakaszon 2,5 milliárd forintért épít ki forgalomirányító berendezést.

A Budapest-Esztergom vasútvonalon egyébként 2015-ben indult újra a közlekedés három évig húzódó felújítás után, az a beruházás 33,7 milliárdba került.