A Fidesz újabb láthatatlan hadoszlopot állít csatasorba: Ismét jönnek a kamupártok

Ezek hozták össze a kétharmadot '14-ben.

A NAV-vizsgálatok ügyészségi leállítása a 2018-as választásra is szabad utat enged a kampánytámogatásra hajtó szervezeteknek, pénz pedig lesz, hiszen hiába kezdeményezte többek közt a Jobbik is, a kormány végül nem változtatta meg a választási támogatási rendszert.

Mint emlékezetes, a hirtelen feltűnő kamupártok - egy-két kivételtől eltekintve - sem a választás előtt, sem utána nem hallattak magukról, kizárólag a 2014-es kampányra bújtak elő odúikból.

Akkor azonban a sokszor átveréssel beszervezett jelöltek segítségével országos listát állítottak, és összesen 3,5 milliárd forint költségvetési támogatással fejték le a magyar államot, amit 3 millió forint híján az utolsó fillérig el is költöttek. A 14 fantompárt közül kilenc ellen indult adóhatósági vizsgálat.

Nekik köszönhető a kétharmad

A kormánypárt stábja komolyan elemezte a pár százalékos, állítólag a semmiből érkezett és oda is tartó formációk teljesítményét, és arra a megállapításra jutott, hogy

legalább két választókerületben nekik köszönhető a Fidesz győzelme.

Tehát, legfeljebb 1-2 százalékot kitevő támogatottságuk ellenére hasznosak tudnak lenni, ez pedig nyilván megér annyit, hogy ezek a sokszor röhejes és teljesen komolyan vehetetlen alakulatok zsebre vágjanak egy rakat közpénzt. Abból így is jut elég a kormánynak és a körülötte gyülekező hiénáknak.

Budapesten lehet a leghálásabb a Fidesz

A 2014-es parlamenti választáson két egyéni mandátumot biztosan a kamupártok szedtek össze a Fidesznek, rajtuk múlt, hogy a legszorosabb választókerületeket is behúzta a kormányoldal. A budapesti 15-ös választókerületben (a XVIII. kerületben) Kucsák László, a Fidesz-KDNP jelöltje az újraszámlálás után végül 60 szavazattal győzött Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus ellen, miközben az alig létező pártok több száz voksot vittek el – nyilvánvalóan nem Orbánéktól. A 12-es választókerületben – Rákospalotán – pedig 277 szavazattal győzött a fideszes László Tamás a szocialista Móricz Eszter előtt.

A további részletek ITT olvashatók.

A XXI. század pártjai igazságosabbá tennék a választási rendszert

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a tanácskozást követően újságíróknak úgy értékelt:már az is választási csalás, hogy eltérő szabályok vonatkoznak a külföldön szavazó magyarokra, és a honosított állampolgárok 10 éven keresztül minden választáson jogosultak részt venni. Szerinte emiatt "halottak is szavazhatnak".Az LMP-s politikus szóvá tette azt is, hogy a "kamupártoknak" folyósított kampánypénzeket nem lehetett visszaszerezni, azokat ellenőrizetlenül ellopták.