Modernizálnak a XX. század pártjai: bezárnák a Budapest Parkot, hogy parkolót csináljanak helyette

Boldogság, szerelem az életem.

Az Index ír arról, hogy Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő olyan eredményesen lobbizott a népszerű szórakozó hely ellen, hogy a Bácskai János (Fidsz-KDNP) polgármester vezette IX. kerület ismét a fővároshoz fordult, hogy ugyan aszfaltozza le azt a fránya placcot (tudniillik a Budapest Park fővárosi területen van).

Még ezt is sikerült kijelentenie a fideszes politikusnak egy 2015-ös testületi ülésen:

"Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne".

Hogy miért pont ezt a helyet szemelték ki a nagyvárosi képviselők, rejtély. Már csak azért is, mert semmilyen panasz nem volt a Budapest Parkra, ami részint annak is köszönhető, hogy a szomszédságban több nagy üzletház is van - parkolóval.

Korábban a főváros azzal dobta vissza a kerületi nagykoalíció ajánlatát, hogy az olimpia miatt úgyis megépül a szükséges infrastruktúra, azonban mivel az elmarad, most újra kopogtatnak a modernizáció hírnökei Tarlós István ajtaján.

Így most minden a Fővárosi Önkormányzaton múlik, de hogy ennél kevésbé zavaró helyet nehezen fognak találni a működtetők Budapesten, az elég valószínű.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után arról tájékoztatott minket a Polgármesteri Hivatal, hogy Pál Tibor javaslatát sem a polgármester, sem az önkormányzat nem támogatta, semmilyen döntés erről nem született. Bácskai János polgármester Pál Tibor MSZP-s képviselő interpellációját hivatalból továbbította  a Főváros vezetése felé.