Három településen lesz ma dolguk a tisztelt választópolgároknak

Cserkúton, Nemesvitán és Gyulán nyilváníthatnak választói akaratot a vasárnapi húsleves előtt vagy után.

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Cserkúton polgármestert és képviselő-testületet, Nemesvitán egyéni listás képviselőket, Gyulán pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.  
    
A Baranya megyei Cserkúton azért kellett időközi választást kiírni, mert a Pécshez közeli község képviselő-testülete februárban feloszlatta magát. A polgármesteri posztért négy független jelölt indul, a négy képviselő-testületi helyre pedig tizenhárom független jelölt aspirál. A választási névjegyzékben 511-en szerepelnek.
    
A Veszprém megyei Nemesvitán három független képviselő lemondása miatt rendeznek időközi választást, az új képviselőket egyéni listán választják meg. A három mandátumért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy háromszázan szerepelnek. 
    
A Békés megyei Gyulán a 8. számú egyéni választókerületben azért lesz időközi választás, mert a 2014-ben megválasztott képviselő, Balogh Lajos (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt. A képviselői helyért öten indulnak: a Fidesz-KDNP, a Gyulai Városbarátok Köre, a Magyar Munkáspárt, valamint a Haza nem eladó mozgalom jelöltje, egy jelölt pedig függetlenként. A névjegyzékben 2662-en szerepelnek.
    
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.