Meddig lesz még mindenre az a válasz, hogy Soros György?

Már csak a termékbemutató közönsége a fontos?

De az sem tesz boldoggá, amit a Fidesz tüntetésre reagáló közleményében olvashattam:

"A Soros-hálózat minden eszközzel megpróbál nyomást gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára. Brüsszelből Soros-jelentéssel, kötelezettségszegési eljárással, büntetéssel fenyegetnek, itthon tüntetéseket szerveznek a Soros által pénzelt szervezetek. Látjuk, hogy egyre nagyobb a nyomás hazánkra, de a kormánypárt és a kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján."

Bocs, hogy bemásoltam az egészet - amúgy tényleg ennyi az egész -, de látniuk kell, hogy a kormánypárt hol tart szellemileg - mondjuk az utánpótlása még itt sem.

Rossz érzés, hogy a felelős kormány már senki mást nem akar megszólítani azokon kívül, akiknek a közélet nem több egy termékbemutatónál, ahol a gyógylámpa helyett Soros Györgyöt mutogatják nekik az öltönyös csalók.

Újabb értékvesztés: elfordulnak a Fidesztől a diplomás szavazók is

Az Integrity Lab szokásos negyedévenkénti pillanatképe alapján az látszódik, hogy bár a Fidesz támogatottsága alapvetően nem változott, a szavazótábor belső összetétele jelentősen átalakult az elmúlt kilenc hónap során. Kérdés, hogy a törzstábortól való elfordulás, illetve a primitív politikai üzenetek után végül mekkora árat kell majd fizetnie az egykor még magát polgárinak nevező pártnak.

Azt nem tudhatjuk, hogy ez a kínos kormányzati showműsor meddig lesz még elég, mikor ér véget a kommunikációs kormányzás, de az biztos, hogy miközben Orbánék annyit értek el Brüsszelben, hogy életbe léptethetik ellenük a hetes cikkelyt, addig ellenzékből például a Jobbik kiharcolta, hogy esélyt adjanak az általa kezdeményezett béruniónak.

De képzeljük majd el azt a vircsaftot, amikor majd a napokban Donald Trump megérkezik Európába, és Orbán Viktor megint hoppon marad.