Visszatáncoltak az öregpártok: maradhat a Budapest Park

Bombaként robbant hír, miszerint a fővárosi Budapest Parkot szocialista nyomásra, fideszes támogatással bezárhatnák, és parkolót építenének a helyére. Az abszurd ötlet kapcsán– főleg, hogy a környéken van még üres hely bőven parkolónak – a legszomorúbb az volt, hogy ezt mindenki ki is nézte az ex- és a jelenlegi kormánypártokból. Úgy tűnik azonban, hogy visszatáncoltak a fiatalok értelmetlen sanyargatásától.

Ahogy mi is megírtuk az Index nyomán, a Ferencvárosi Önkormányzat úgy tűnt, felkarolta azt a szocialista indítványt, mely szerint a tavaly 340 ezer vendéget fogadó Budapest Park helyén legyen inkább egy P+R parkoló. Akkor azt írták, Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő olyan eredményesen lobbizott a népszerű szórakozó hely ellen, hogy a Bácskai János (Fidsz-KDNP) polgármester vezette IX. kerület ismét a fővároshoz fordult, hogy aszfaltozza le területet. A fideszes politikus egyébként egy 2015-ös testületi ülésen még azt is mondta,

"Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne".

A felháborodás után azonban mind az MSZP, mind a Fidesz úgy tett, mintha eszük ágában sem lenne ilyesmit tenni.

"Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni" – közölték a kerületi polgármesteri hivatalból hétfőn, hozzátéve, hogy a kerületvezető nem is támogatta a szocialista interpellációt, csupán hivatalból továbbította a területtulajdonos Főváros felé.

A szocialisták pedig egy szintén mai sajtótájékoztatón hátráltak ki: a botrányban megnevezett Pál Tibor hangsúlyozta, pusztán tisztázni kívánta a terület jövőjét érintő kérdéseket, mert eredetileg az olimpia miatt is elvették volna a területet a Parktól.

A kezdeményezést a Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozata is elítélte. Mint közleményükben fogalmaztak, a Budapest Park azon közkedvelt szórakozóhelyek egyike, ahol az ifjúság biztonságos és kulturált körülmények között tud szórakozni.

„Ezért felszólítjuk a Fideszt és az MSZP-t, hogy azonnal hagyják abba a Budapest Park vegzálását, és inkább a fiatalok problémáinak megoldásán dolgozzanak”.

Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!