Kósa szerint egy séf már keres annyit, mint nyugaton - valójában a negyedét

Lajos és a valóság.

Érezhetően komoly zavart okozott a a Fideszben a Jobbik béruniós kezdeményezése. Az utóbbi egy hétben minden napra jut egy kormánypárti agymenés arról, miért hozná el az Armageddont, ha a magyar fizetések közelednének a nyugat-európaiakhoz. 

Dömötör Csaba államtitkár az Országgyűlésben Brüsszeltől rettegett, Lázár János viszont éppen onnan vár útmutatást. Halász János szerint "migránsok árasztanák el az országot", Kövér László szerint pedig örülnünk kell, hogy pocsékul keresünk, mert ez "versenyelőnyt jelent", hiszen

"kevesebbel is beérjük", mint a "jóléti államba belelustult nyugatiak".

Ha pedig emigrálunk, hazaküldhetjük a pénzt, ez meg az országnak is jó. 

Kövér: A kelet-európai munkavállalók kevesebb fizetéssel is beérik

Kövér László sem támogatja a Jobbik béruniós kezdeményezését. A házelnök szerint a kelet-európaiak kevesebb fizetéssel is beérik, mint az "ellustul" nyugat-európaiak. A külföldön dolgozók pedig tudják otthon maradt családtagjaikat támogatni.

A sort ma Kósa Lajos fideszes frakcióvezető folytatta, aki szerint "elment az esze" a bérunió kezdeményezőinek, különben is az már számos ágazatban már megvalósult. Erre kapásból tudott is mondani egy (1) példát. Kósa úgy véli, Magyarországon "egy jó séf" már keres annyit, mint Nyugat-Európában. 

A politikus meglátásának, hogy a szakács évek óta hiányszakmának számít Magyarországon - méghozzá elsősorban az elvándorlás miatt. Ugyanis - Kósa állításával szöges ellentétben a Cvonline szakmai portál tavalyi cikke szerint 

egy séf négy és félszer, egy szakács ötször annyit kereshet Nagy-Britanniában, mint itthon.