2

Egy hónap alatt 44 gyereket öltek meg az amerikaiak Szíriában

Legalább 27 civil életét vesztette, és többen megsebesültek az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban, melyek egy szíriai várost és egy falut értek - közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). Egy hónap alatt 255 ártatlan emberrel végeztek az amerikai bombák.

Az egyik légicsapás keddről szerdára virradóra a Rakka nyugati feléből kivezető autópálya mentén található al-Barúda falu területét érte. A halálos áldozatok -

köztük egy nő és öt gyermek

- nagy része menekült, akik a nyugat-szíriai Homsz városának keleti feléből kivezető autópálya melletti. Rakkához hasonlóan az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló asz-Szúknah településről menekültek korábban ide. Az OSDH szerint a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel néhány sebesült állapota válságos.

A másik légicsapást a javarészben a dzsihadisták ellenőrzése alatt álló kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartomány keleti részén található Majadín város közelében hajtották végre, ebben a támadásban legalább 11 ember vesztette életét.
 
A civil szervezet keddi jelentése szerint az elmúlt hónapban

legalább 255 civil, köztük 44 gyermek

vesztette életét a nemzetközi koalíció - az ország számos részét ért - légicsapásaiban.
 
A rakkai tartományban tavaly november óta folytatnak harcot az IÁ ellen a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet fegyveresei, ahol a terroristák szíriai fellegvára, az azonos nevű város is található, az SDF előrehaladását az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje is segíti.

Forrás
MTI