A DK megint zseniális csapdát állított, a szocialisták pedig belenéztek a gödör mélyére

Sikerült elérni, hogy az MSZP megint nyilvánosan megvédje az offshore-lovagokat.

Ezt figyeljék:

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a "demokratikus" baloldal pártjainak vezetőit, hogy ne csak a saját, hanem közvetlen hozzátartozóik, köztük gyermekeik vagyonnyilatkozatát is hozzák nyilvánosságra. Ezzel véleménye szerint egyrészt sikerülne a "Fidesz-média" támadásait kivédeni (hiszen elejét vennék a találgatásoknak), másrészt így a szavazók látnák, hogy "demokratikus oldalon" nincsenek eltitkolt jövedelmek: Gréczy szerint a kormányváltáshoz "erkölcsileg tiszta pártoknak és pártvezetőknek kell ott állni a választási kampányban". Erre példaként magát Gyurcsány Ferencet hozta fel, aki már korábban nyilvánosságra hozta felesége és összes gyermeke vagyonnyilatkozatát.

Csakhogy, aki kicsit is foglalkozik a hazai belpolitikával, az jól tudja, hogy itt nem az erkölcsökről van szó, hanem Botka Lászlóról; az MSZP miniszterelnök-jelöltje ugyanis egy olyan 25 millió forintos luxusterepjáróval furikázik, amit nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, hiszen az a felesége tulajdona.

Nyakó István, az MSZP kommunikációs igazgatója láthatóan nem is tudott mit kezdeni a helyzettel, bele is sétált a csapdába. A Klub rádió csütörtökön megjelent összeállításában arról beszélt, hogy ez nem jó út, hiszen ha nyilvánosságra hoznák a közvetlen családtagok vagyoni helyzetét, akkor abban a pillanatban szétcincálnák őket,

"óvodás fotókat fognak közölni, iskolába, kirándulásra menő politikus gyerekeket lehet akkor majd fényképezni"

- érvelt az átláthatóság ellen a bölcs szocialista képviselő (mintha csak a fideszes Németh Szilárdot, vagy Dömötör Csabát hallanánk vissza).

Ezzel Nyakónak megint sikerült az eltitkolt jövedelmek, az offshore-lovagok oldalára állítania az MSZP-t, mint ahogy arra a parlamentben is többször is rávilágítottak már - hiszen a többszöri felszólítás ellenére, a Jobbik az egyedüli párt, amely nyilvánosságra hozta minden képviselője közös háztartásban élő hozzátartozójának a vagyonnyilatkozatát.

Az pedig különösen visszás, hogy egyesek úgy próbálják támadni a fideszes politikusok családjainak meggazdagodását - nemrég az Orbán-famíliáról szóltak a hírek, de emlékezetes Lázár János fiának ingatlanvagyona is -, hogy közben ők is a szürke zónában tartják magukat.

Az eddig is nyilvánvalónak tűnt, hogy Gyurcsány élelmesebb, mint az MSZP vezetése, de hogy lassan már tisztességesebb is - az a nem semmi.