Nem a megoldást keresik, inkább vegzálják a mentődolgozókat

"Egy szakszervezetnek nem lehet befogni a száját csak azért, mert az a munkáltatónak nem tetszik".

Kusper Zsolt, a MOMSZ vezetője lapunk érdeklődésére nem tudott jó hírekkel szolgálni, továbbra sem történt érdemi egyeztetés, előrelépés a május 31-ei demonstrációval kapcsolatban, így a mentők tüntetni fognak az OMSZ épülete előtt.

Azt viszont szomorúan állapította meg, ahelyett hogy a munkáltató a megállapodásra, a mindenki számára elfogadható közös nevező megtalálására törekedne, ilyen és ehhez hasonló akciókra pazarolja az idejét - utalt a szakszervezeti vezető arra a levélre, amelyben a MOMSZ Somogy megyei vezetőjét egyszerűen számon kérte a munkáltató, amiért a bajtárs nyilatkozott a sajtónak. A levelet a MOMSZ a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta.

Kusper Zsolt nem tudja másként értékelni ezt, mint egy megfélemlítési akciót: megpróbálják a mentődolgozót vegzálni, miközben tudják jól, nem az OMSZ közalkalmazottjaként szólalt fel a munkatársai érdekében.

"Egy szakszervezetnek nem lehet befogni a száját csak azért, mert az a munkáltatónak nem tetszik"

- fakadt ki.

Kérdésünkre, hogy az OMSZ ezzel a gesztussal csak újabb olajat öntött volna a tűzre, közölte, hogy bár sok durva hangú véleménnyel találkozott, de már kezdik megszokni ezt a munkáltatói hozzáállást, pedig 1700 dolgozót képviselnek.

"Több mint 5 éve folyamatosan próbálják a szövetségünket lejáratni, ellehetetleníteni, nincs normális együttműködés, mintha nem tudnák milyen szakszervezeti jogosítványaink vannak, a jóhiszeműség és tisztesség elvéről nem is beszélve".

Hogy éri-e retorzió a nevesített mentődolgozót? Kusper Zsolt leszögezte: nem érheti, de ha mégis megtörténne, akkor természetesen minden jogi segítséget megadnak a szakszervezet megyei vezetőjének.

Mint ismert, a mentők azután mondták ki, hogy elég volt a hitegetésből, hogy Balog Zoltán humánminiszter csúnyán átverte őket, ugyanis nem a már beígért, folyamatosan reklámozott 67 százalékos béremelést jelentette be az egészségügyért is felelős tárcavezető, hanem mindössze 10 százalék pluszt, és azt is csak jövő évre.