Megtörtént: a Fidesz tényleg aláírta a megállapodást Farkas Flóriánékkal

Nem kínos nekik egy bűnügyi eljárás alatt álló emberrel szövetkezni.

Kövér László, a kormánypárt választmányi elnöke a megállapodás aláírását követően elmondta, egy olyan megállapodást hosszabbítottak meg, amely mindkét szervezetnek sikereket hozott: a választási győzelmek mellett ugyanis a Fidesz és a Lungo Drom is elmondhatja magáról, hogy minden korábbinál komolyabban tudta támogatni a romák felzárkózását.

Azt, hogy Kövér mire alapozta szavait a soha nem látott roma felzárkóztatásról, nem lehet tudni. Azt azonban igen, hogy a Farkas Flórián mentelmi jogát épp mostanában tervezik felfüggeszteni. A HírTV és a Romnet számolt be arról nemrégiben, hogy Farkast egy szavazatvásárlási botrány miatt gyanúsíthatják meg hamarosan, miután a politikusról egy hangfelvétel tanúbizonysága szerint kiderült, hogy 350 ezer forintos havi fizetéssel járó állást kínált legalább hat ORÖ-képviselőnek azért cserébe, ha segítenek neki elmozdítani elnöki székéből Hegedüs Istvánt. Ez végül meg is történt.

A szintén alá tartozó, Híd a munka világába nevű program pedig ahelyett, hogy munkára fogta volna a cigányságot, csak milliárdos vagyoneltüntetést hozott, de annak nagy részét, 1,3 milliárd forintot a kormány adófizetői pénzből egyszerűen kipótolt.

A házelnök hangsúlyozta, a mostani megállapodás nem egyedi, hanem az első állomása a Fidesz szövetségi rendszere megújításának, aminek során minden partnerszervezetükkel hasonló megállapodást kötnek majd.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke úgy fogalmazott, a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége az egyetlen garanciát jelenti a cigányság felzárkózásának folytatására.

Azon túl, hogy ez már bizonyítottan nem igaz, a kérdés már csak az, hogy Farkas Flórián egyáltalán miért vállalhat még mindig pozíciókat, és a Fidesz miért nem érzi vállalhatatlannak őt azok után, amilyen költségvetési és választási botrányokba keveredett.