Kistelepülések független polgármestereit utasítgatta a Fidesz - erre készülnek 2018-ban is?

Még a helyi újságok szerkesztésébe is beleszóltak.

A Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő stábjában dolgozó, korábban törvényellenesen pozíciókat halmozó Oroján Sándor megbízásából küldött levélből kiderül: a kormánypárt többek közt arra utasította a kistelepülések polgármestereit, hogy minden megszólalásban hangsúlyozzák a népszavazás fontosságát, plakátolják tele a településeiket, szórólapozzanak, de még a helyi újságok szerkesztésébe is beleszóltak, a mozgósításhoz pedig mobiltelefont biztosítottak.

Forrás: Átlátszó

Végül így sem jártak sikerrel, hiszen a körzetben csak 43%-os érvényességet tudtak felmutatni. Az elbukott népszavazás persze nem egy sikertörténet, de mivel szakértők szerint a Fidesz a 2018-as kampány főpróbájaként kezelte az ügyet, valószínűnek tűnik, hogy hasonló módszerekhez folyamodnak majd az országgyűlési választások előtt is.

Portálunk kereste az ügyben Nyitrai Zsoltot, titkára azt kérte, e-mailben forduljunk hozzá. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a levél valóban a stábjától származik-e, és amennyiben igen, hány településvezető kapta meg. Érdeklődtünk arról is, hogy a Fidesz a 2018-as választások előtt is készül-e hasonló akcióra. Válasz egyelőre nem érkezett, ha fog, természetesen közöljük.