A magyar labdarúgáson tartja a kezét az Orbán-kormány

A Honvéd elnöke szerint, Vona Gábor már államtitkár lehetne.

Többen - egyébként nem Honvéd szurkolók - is örömüknek adtak hangot. A Honvéd ugyanis nem bírta kormányunk támogatását, nem csúcsfizetéssel bíró légiósok hadával mérkőztek meg a riválisokkal, hanem komolyan vették az utánpótlás nevelést. 

"Fradista vagyok, de a Kispest győzelme a rendszer vereségét is jelenti. Elég a kubatovokból, deutschokból és a többiekből, politikusmentes magyar focit!"

- írja a legnépszerűbb klub, a Ferencváros egyik szimpatizánsa a közösségi oldalon. 

Aki azért bontana pezsgőt, mert a Honvéd tulajdonosa mentes a kormány befolyásától, az ne tegye! A fideszes 888.hu a napokban közölt egy beszélgetést George F. Hemingwayjel, a Budapest Honvéd FC elnökével. Az interjú azóta bejárta a teljes fideszes franchise-hálózatot, amelyből álljon itt egy rövid részlet:

"Vona Gábor szerintem egy jobb sorsa érdemes fiatalember, aki valószínűleg megbánta, hogy nem Fidesz-tag lett, mert egy rendes opportunista fiú, aki valószínűleg ma talán államtitkár lehetne"

- nyilatkozta a klubelnök. 

Ezek után, hogy mennyire mentes a politikától a Hemingway vezette Budapest Honvéd, illetve, hogy a klubelnök opportunista, vagy a kormányváltásra készülő Jobbik-elnök, annak az eldöntését az olvasókra bíznánk. Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz George F. Hemingway-ből újra Szabó György, ahogy Andy Vajna is visszaváltozott Vajna Andrássá, mielőtt az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány közpénz milliárdokkal tömte ki. 

Huszonnégy év után bajnok a Budapest Honvéd

A kispestiek sikerükkel három ponttal előzték meg székesfehérvári ellenfelüket.A Budapest Honvéd legutóbb 24 éve volt bajnok. Érdekesség, hogy 1993-ban a finn Martti Kuusela személyében szintén külföldi edző vezette diadalra az együttest. Ezúttal az olasz Marco Rossinak sikerült ez a bravúr.A klub a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt, a Videoton ezüstérmesként - a Vasassal és a Ferencvárossal együtt - az Európa Liga selejtezőjében szerepel majd.

Molnár Gábor