Törvények felett állnak az Éjjeli farkasok

Na, meg persze azért is foglalkozunk vele, mert a minap felkerült Pintér Sándor belügyminiszter erre vonatkozó, Sneider Tamásnak címzett válasza a parlament.hu-ra (Sneider kérdése ITT olvasható).

Ebből kiderül, hogy 

- "az írásbeli kérdésben megjelölt szervezet látogatása során a rendőri biztosítást végrehajtó közrendvédelmi állomány szabálysértés, illetve bűncselekmény elkövetését nem tapasztalta" 

(ezt mindjárt gondoltuk - a szerk.);

 - Egyébként is a magyar rendőrség, valamint az érintett rendvédelmi szervek minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el (mint az köztudott - a szerk.);

 - az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága 2017. május 10-i zárt ülésén tájékoztatást kapott az üggyel kapcsolatban, aki pedig nem tagja a bizottságnak, az ne legyen kíváncsi.


Korábban a Jobbik elsőként tiltakozott az orosz motorosok kegyeletsértő és a Btk. tiltott önkényuralmi szimbólumokra vonatkozó passzusát kimerítő látogatása ellen. Gyöngyösi Márton akkor úgy fogalmazott, hogy 

"a Jobbik a kezdetektől fogva élharcosa volt annak, hogy a magyar politikai elit két évtizedes csőlátású euroatlantizmusával szemben hazánk külpolitikai téren újra nyisson a tőlünk keletre fekvő államok, köztük Oroszország felé, ugyanakkor Kelet felől is elvárjuk a tiszteletet."

Ahogy azt írtuk, a trianoni békeparancs évfordulóján a budapesti Hősök terén emlékeznek a Nemzeti Érzelmű Motorosok. Olvasóinknak ne legyenek kétségei, ezen esemény apropóján a legapróbb részletre, közúti szabálysértésre is garantáltan kiterjed majd a rendőrség figyelme. Ezzel nem is lenne gond, de miért állnak a magyar törvények felett az "Éjjeli Farkasok"?

A Hősök terén emlékeznek a Nemzeti Érzelmű Motorosok

16 órától lesznek kint a Hősök terén, és ismét felállítják a hat méteres trianoni gyászkeresztet. 16:32-től egy rövid műsorral emlékeznek, majd este 10-ig várnak mindenkit, akinek a számára fontos a békediktátumra való emlékezés.