Sajnálják, hogy a Fidesz újabb hazaárulást követett el

Ismét bebizonyosodott, hogy a Jobbik számára a biztonság, az ország védelme, a Fidesz számára pedig a pénz az elsődleges.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a fideszes többségű testület bár kénytelen volt már napirendre vennie a módosítót (már ezt is sikerült két alkalommal meg akadályozni: ITT és ITT), ugyanakkor arra már nem voltak hajlandóak, hogy parlamenti vitára bocsájtsák a brüsszeli kvótákat, és a nemzetbiztonsági kockázatot rejtő, offshore-hátterű letelepedésikötvény-programot egyszerre kizáró javaslatot.

"Tegnap ismételten bebizonyosodott, hogy a Jobbik számára a biztonság, az ország védelme, a Fidesz számára pedig a pénz az elsődleges fontosságú"

- értékelte a helyzetet Apáti István. Mint mondta, módosítójuk elfogadásával "sem idős, sem fiatal, sem szegény, sem gazdag migráns vagy terrorista nem tudta volna Magyarországra betenni a lábát".

Sajnáljuk, hogy a Fidesz újabb hazaárulást követett el - fogalmazott a legerősebb ellenzéki párt szóvivője.

A Fidesz a kötvénybiznisz hasznát privatizálta, a terrorveszélyt a társadalomra hagyta

A Parlament Igazságügyi Bizottsága ma egy meglehetősen paprikás hangulatú ülésen tárgyalta a Jobbik által ismét benyújtott alaptörvény-módosításának parlamenti tárgysorozatba vételét. A legerősebb ellenzéki párt által kezdeményezett alkotmánymódosítás lényege ismét az volt, hogy megakadályozza a külföldi állampolgárok Magyarországra való betelepítését, akár uniós kvóták, akár a Fidesz letelepedési kötvényei révén.

Apáti István emlékeztetett arra is, nem változtak azok a körülmények, amelyek tavaly novemberben indokolttá tették a módosítást, sőt csak nőtt a terrorveszély, ezért is lett volna fontos elfogadni a jobbikos javaslatot. "De ha valami nem úgy történik, ahogy azt Orbán Viktor elképzeli, akkor abba nem hajlandóak beletörődni" - utalt arra a politikus, hogy a Fidesz azóta hallani sem akar az alaptörvényi szintű védelemről.

Kitért arra is, hogy amíg a kötvények hasznát Rogánék privatizálták, addig pedig a keletkezett kárt és a nemzetbiztonsági kockázatot pedig a társadalomra hárítják.