Botkának is kimaradt néhány apróság a vagyonnyilatkozatából

A luxus ellen kampányolnak, mégis luxusban élnek az MSZP-sek.

Botka László szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltté választása után két pontban is bővítette vagyonnyilatkozatát, azonban még így sem teljes a lista.

A Magyar Hírlap írta meg, hogy Botka László egy 2,5 millió értékű Rolex karórával és egy 297 négyzetméteres telekkel bővítette vagyonnyilatkozatát.

Érdekes, hogy csak most jutott eszébe a polgármesternek a telek, ugyanis ez ahhoz a szegedi családi házhoz tartozik, aminek tulajdonjogát még 2005-ben szerezte meg. 

A karórát elmondása szerint feleségétől kapta a negyvenedik születésnapjára. Úgy tűnik nem csak Botkának van mit a tejbe aprítania a bruttó 997 ezer forintos havi jövedelmével, de felesége sem nyomorog minimálbérből. A szegedi polgármester ügyvédje szerint, a felesége tulajdonolja azt a 25 millió értékű terepjárót is, amelynek Botka csak az üzembentartója. 

Mindezek ellenére az MSZP jelöltje nem tartotta fontosnak, hogy nyilvánosságra hozza felesége vagyonnyilatkozatát, ahogy azt a jobbikos képviselők teszik évek óta. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne ily módonelkerülni a vádaskodásokat. Persze csak annak, akinek nincs semmi rejtegetnivalója. 

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szintén felerészben tulajdonosa egy Szuha-Mátralmáson lévő, 102 négyzetméteres telken álló üdülőnek, amelyet 2007-ben vásárolt a feleségével. Ezen kívül egy 95 négyzetméteres V. kerületi lakásnak szintén felerészben tulajdonosa, míg a XIII. kerületben egy 48 négyzetméteres lakást kapott ajándékba a szüleitől.