Visszatérnek a Teréz körúti robbantásban megsérült zsaruk

"Nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat".

Nyolc hónappal a merénylet után egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a Teréz körúti robbantásban - emelték ki -, és csütörtöktől folytatják munkájukat.

A police.hu oldalon A hősök visszatértek címmel közlik a Zsaru Magazin által a két törzsőrmesterrel, Andirkó Szabinával és Vantara Lászlóval készített fényképes interjút. Azt írták: a járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek, de "dolgozni akarnak".

A magazinnak a két rendőr úgy nyilatkozott: "soha, egyetlen pillanatra sem" tántorította el őket hivatásuktól az, ami 2016. szeptember 24-én, 22 óra 36 perc, 18 másodperckor történt, de "érzéseikről, emlékeikről kizárólag a Zsaru Magazinnak beszéltek, többé nem kívánnak nyilatkozni".

A cikkben felidézték: egyelőre még nem tisztázott, miért robbantott a fel saját készítésű szögbombáját a 23 éves keszthelyi P. László a Teréz körút 4. alatti kapualjban, amikor két szolgálatban levő rendőr haladt el a járdán.

A férfit 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el, azóta is előzetes letartóztatásban van. A Központi Nyomozó Főügyészség "előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt" indított ellene eljárást.

Az interjúban megjegyezték: "nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat".