Trianon emlékestek és a II. Hungarica tábor a magyar tenger partján

„Zawsze Razem - Mindig együtt! – Lengyel-magyar két jó barát.”

A tavalyi sikeres bemutatkozást követően idén is megrendezésre kerül a Hungarica Nemzeti Családi Tábor. Az eseményre június 16-19. között kerül sor, helyszíne Csopak, Üdülőfalu és kemping. A Hungarica vendégei lesznek többek között: az Ismerős Arcok, a lengyel Pozytywka, a RomEr, és a Historica. A házigazda csapat, a RomEr, valamint a lengyel zenekar akusztikus programmal is készül.
A jó hangulatú, családias, rockos hétvégén az esti koncertek mellett egyéb rendezvények is várják a kikapcsolódni vágyókat. Kulturális és hagyományőrző programok, sportversenyek és gyerekfoglalkozások is színesítik a tábor kínálatát.
Kiemelt programként, pénteken kora este Mitrovits Miklós polonista, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa, és a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkereszt birtokosa tart interaktív előadást, a magyar és lengyel nemzet jelen és jövőbeli együttműködéseinek lehetőségeiről. Szombaton Horka íjászainak bemutatóját tekinthetik meg a kilátogatók.

Mentes Norbert:
„A tavalyi első Hungarica tábort a rajongóink kezdték el szervezni, többek között Simon Péter szervező, aki fantasztikus helyszínt talált ehhez. Már a zárónapon eldöntöttük, hogy idén is megszervezzük és hagyományt teremtünk az eseménynek. A tavalyi táborlakók közül szinte mindenki foglalt faházat idén is, szívesen térnek vissza Csopakra. A mostani rendezvény iránt még nagyobb az érdeklődés Lengyelországból, 25-30 fiatal jelezte részvételét, így már lassan nemzetközivé növi ki magát a táborunk. A hétvégi Trianon megemlékezések ’tiszteletére’ újra elérhető a legendás ’Felvidék nem Szlovákia’ pólónk, férfi és női méretben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!”

A táborozás árai:
Kétnapos bérlet: 5.999 Ft
Pénteki napijegy: 2.999 Ft
Szombati napijegy: 3.299 Ft
A faházak már megteltek, sátorozási lehetőség még van! Minden szükséges információ megtalálható a rendezvény honlapján.

A tavaly ősszel megjelent Haza és hűség című dupla Hungarica album teljes egészében – azaz a magyar és a lengyel nyelvű korongokra került összes dal – elérhető egy lejátszási listában a Youtube-on. A hazai rock/metal zenei színtéren igazán különlegességnek számító kiadvány anyaga videoklipek és szöveges videók formájában érhető el a legnépszerűbb videómegosztón.

A soproni székhelyű zenekarral június hónapban az alábbi időpontokban és helyszíneken lehet találkozni:
06.03. Őrbottyán, Művelődési Ház és Könyvtár 18:00 (Trianon 97 - Ingyenes megemlékezés)
06.04. Budapest, Polgári Mulató 20:00 (Trianon emlékest - Ingyenes megemlékezés)
06.10. Molnaszecsőd, III. Hagyományőrző Rába Ünnep
06.16-17. Csopak, II. Hungarica Tábor
06.23. Nádszeg, X. Felvidéki Magyar Sziget