Nagyon kibabráltak az úszókkal, Hosszú Katinka nekiment a szövetségnek

Új szabályozást vezetett be a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), Hosszú Katinka pedig kiakadt az új rendszeren.

A magyar klasszis úszónő Facebook-oldalán üzent a FINA-nak az új szabályozás kapcsán. Szerinte azzal, hogy ezentúl egy-egy világkupa-fordulóban egy úszó csak négy számban indulhat, ő is kevesebb sikert érhet el, mint amire képes lehetne.

„Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén”

- írta posztjában, amiben kitért arra is, hogy ha a versenyeket meghívásos alapúvá teszik, tehetséges sportolók esnek majd el az indulástól, ahogy attól is, ha a döntőkbe nevezési idővel lehet majd bejutni.

„Így nehezen lesznek új sztárok... és ezért nem tart az úszósport előrébb globálisan. Nehogy az úszók többször ússzanak, mert véletlenül túl sok figyelmet kap az úszás... Így csak unalmasabb lett a sport... Hihetetlen”

- fakadt ki Hosszú Katinka megjegyezve, hogy őket, az úszókat nem kérdezte meg a FINA a változtatásokról, holott azzal érvelnek, hogy „a változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől" is.

Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült...

Posted by Katinka Hosszu on Tuesday, 30 May 2017

A FINA lépéseit Hosszú Katinka férje és edzője, Shane Tusup is nyilvánosan elítélte. Azt írta, összetöri a szívét, hogy ennyi munka után ilyen hátráltató lépéseket tudnak hozni a szövetségnél.