Rejtély: egyszer csak felbukkant Mészáros Lőrinc embere és megszerzett egy 118 éves sportklubot

Az egyesületet régóta Rostás Gábor vezette, két héttel a mostani küldöttgyűlés előtt még azt kérte, ismét szavazzák meg elnöknek. A közgyűlés előtt azonban hirtelen visszalépett, majd arra kért mindenkit, szavazzák meg inkább Vörös Józsefet.

Azt a Vörös Józsefet, aki egyébként Mészáros Lőrinc jogi képviselője, tagja az állami tulajdonú Mavir igazgatóságának, a Puskás Akadémia igazgatóságának, az MNB-milliárdokból létrehozott Vízház Zrt. igazgatótanácsának, a Pilisi Parkerdő Zrt. felügyelőbizottságának. Nyert már 180 milliós közbeszerzést arra is, hogy jogi szolgáltatásokat nyújtson a MÁV-nak.

A Postás SE a Róna utcában, egy hathektáros területen működik, melynek tulajdonosa a Magyar Posta, a Telekom és az állami tulajdonú Antenna Hungária is, ám a használati jog a sportegyesületé.

A három cég 10 éve perben áll a sportegyesülettel, 2007-ben ugyanis felszólították a Postást, hogy hagyja el a területet.

Született már több bírósági döntés is, a 2012-es ítélet szerint az egyesület nyerte a pert, de a Kúria visszatette az ügyet első fokra, így megint új eljárás indul. A korábbi elnök szerint a cél, hogy kivéreztessék a klubot. A telek egyébként nagy és értékes, a pletykák szerint a cél az lehet, hogy az állami cégek végül kidobják onnan a klubot és maguk értékesítsék a telket.

Rostás Gábor a közgyűlésen azt mondta, megkereste őt Mészáros ügyvédje, és megígérte, hogy rendezi az egyesület adósságát, és megígérte azt is, hogy a klub maradhat a telken. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

(Fotó: magyarfutball.hu)