MSZP-Fidesz összezárás védheti meg Orbánt Gyurcsány állítólagos bizonyítékai elől?

Átlátszó trükk kezd kibontakozni.

Később Gyurcsány az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét, Molnár Zsoltot privát módon – azaz csak jegyzőkönyvvezető mellett, de nem a teljes bizottság előtt - további részletekről tájékoztatta, ám a jegyzőkönyvet kérésére minősített adatként, titkosan kezelik.

A bizottság tagjai viszont így nem ismerhették meg Gyurcsány vallomását, és a Jobbik illetve az LMP attól tart, hogy ez így is marad.

A bizottság jobbikos tagja, Mirkóczki Ádám a HírTV Egyenesen című műsorának keddi adásában azt mondta, Molnár Zsolt szocialista elnök szokatlan módon megszavaztatná a bizottság tagjaival, hogy látni akarják-e a Gyurcsány-féle jegyzőkönyvet.

Ez pedig a jobbikos politikus szerint gyanús, főleg annak fényében, hogy

a kormánypárti többség aligha lenne rá kíváncsi,

magyarán a megszavaztatással akár arra is játszhatnak, hogy még a nemzetbiztonsági bizottság tagjai se láthassák Gyurcsány információit. Mirkóczki és az LMP-s Szél Bernadett külön levélben is kérték már a betekintést az elnöktől, Szél szerint ráadásul maga a szavazás is szükségtelen, mert joguk lenne látni az iratokat, és nem kellene a Fidesznek lehetőséget adni arra, hogy ezt leszavazza.