Gyurcsány ismét hatalmas szívességet tett a Fidesznek - Úgy tűnik, blöffölt az Orbán-számlákról

A volt miniszterelnök folytatja a protest szavazók elbizonytalanítását.

Bár arról a leghalványabb fogalmunk sincs, hogy azon kívül mit keres még a magyar politikában Gyurcsány Ferenc, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek minden alkalommal nélkülözhetetlen segítő jobbot nyújtson, amikor egy kicsit is inogni látszik a kormánypárt pozíciója, de a mostani műsora még a baloldali ellenzék hasznos idiótaként való szétbarmolásán is túltesz.

Nem elég ugyanis, hogy a volt miniszterelnök hónapok óta nem volt képes nyilvánosságra hozni a kormányfőre nézve állítólag terhelő bizonyítékait, és arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának beszámoljon róla, milyen információk vannak a birtokában,

most már gyakorlatilag maga kérdőjelezte meg, hogy egy oltári nagy blöffön kívül bármije is lenne.

"Tárgyaltam valakivel, akinek nem tudjuk hitelesen a személyazonosságát, csak azt sejtjük róla, hogy orosz. (...) Nem tudjuk, hogy Fidesz-kapcsolat-e, nem tudjuk, hogy a dokumentumok eredetiek-e"

- mondta Gyurcsány az ATV-nek, majd hozzátette:

"Ha nem igaz, amit látok és provokáció van, akkor a magyar belpolitikai életben valaki nagyon mocskos játékot játszik, amelyben engem akar fölhasználni."

A rendkívül bölcs belátást csak annyival egészítenénk ki, hogy azt a titokzatos "valakit" Orbán Viktornak hívják, és azt a bizonyos mocskos játékot nagyjából - ha az előtte a Fidesz és az MSZP között létező, 70-30 arányú kormány-ellenzék viszonyban lebonyolított rablópaktumot nem számítjuk - 2010 óta játssza Gyurcsány Ferenccel.

Amihez Fletó nagyon lelkesen, hatvannégy fogas bazári vigyorral asszisztál.

Hiszen annak a kimondatlan alkunak a léte, miszerint, ha a Fideszen és Orbánon múlik, ő sosem lesz elszámoltatva, cserébe minden cselekedetével és mondatával hozzájárul a kormánnyal elégedetlen szavazók megosztásához, csak a Demokratikus Koalíció rendíthetetlenül szemellenzős akciónyugdíjasainak nem esett még le.

Ez a mostani cirkusz sem jó másra, mint a protest szavazók további elbizonytalanítására és elaprózására. A volt kormányfő pedig vígan ragadtathatja magát ilyen játékokra, hiszen amíg neki hasznos, addig "a Viktor engedi"...