Nigel Farage is érintett lehet a Trump elleni FBI-vizsgálatban?

A volt UKIP-vezér jót szórakozott a felvetésen.

A baloldali brit lap egy névtelen forrásra hivatkozva ír arról, hogy Farage is képbe került az FBI-nál, mint érintett, ám a maratoni cikk elég önellentmondásosan fogalmaz ezzel kapcsolatban.

Bár a cikk elején azt írják, hogy Farage egyértelműen képbe került a vizsgálat során, mint olyan személy, aki közvetítőként működhetett közre a Clinton-levelek kiszivárogtatásában Donald Trump stábja, Oroszország és Julian Assange között, leszögezik:

"Farage-t nem vádolják bűncselekménnyel és nem gyanúsítottja, vagy célpontja az Egyesült Államok részéről folyó vizsgálatnak."

Ugyanakkor megjegyzik: a volt függetlenségi politikus rendelkezhet olyan információkkal, melyek a nyomozás tárgyát képezik, ezért elképzelhető, hogy megfigyelés alá kerülhet.

A lapnak nyilatkozó forrás (vagy források, ez a cikkből nem derül ki egyértelműen - a szerk.) szerint Farge az egyik olyan személy, aki mindhárom érintett fél kapcsán felbukkan, néha nem is csak mint közéleti szereplő.

Farage szóvivője ugyanakkor "hisztérikusnak" minősítette a Guardian feltételezéseit, és kijelentette, hogy a volt pártelnök sosem működött együtt az oroszokkal, de még csak meg sem fordult Oroszországban.

A WikiLeaks alapítójával kapcsolatban a szóvivő leszögezte: a brit politikus mindössze egyszer találkozott Assange-zsal, amikor interjút készített vele az LBC Radio számára.

Nigel Farage Twitteren reagált az általa "fake news"-nak minősített cikkre, mondván elég sokáig tartott, mire átrágta magát rajta, annyit kellett nevetnie közben.

Az FBI sajtóirodája egyébként nem kívánta kommentálni a Guardian értesüléseit, így megint ott tart a történet, hogy mindenki annyit hisz el belőle, amennyit szíve szerint jónak lát...