A magyar ugaron: nem jött segítség a kórház előtt rohamot kapó terhes nőhöz

Szépen minden rendeződik a NER-be.

A sofőr felidézte, hajnali 1.48-kor érkezett a kórház főbejárata elé, ahol ketten álltak. "Egyikük, egy mosolygós, kedves nő be akart szállni az autóba, de hirtelen elkezdett rángatózni, és összeesett. A taxit egy másik hölgy rendelte, aki szintén ekkor jött ki a sürgősségi osztályról, és azonnal a segítségére sietett. Tudta, hogy a másiknak epilepsziás rohama van. Fogta a fejét, míg én azonnal telefonáltam a mentőknek. A telefonban azonban annyit mondott a diszpécser, vigyázzunk a nő fejére, és menjek be a kórházba segítségért, mert kocsit nem tud küldeni. Közben a kórházból kihajtó mentőből kinézett ugyan egy férfi, de nem állt meg segíteni."

A kórház főbejárata zárva volt, nem működött a világítás és a csengő sem, a portás pedig nem ragált, hiába rúgta a taxis az ajtót és dudált. Ezután ismét telefonáltak a mentőknek, a sofőr akkor már indulatosabban közölte, hogy ha nem jön segítség, és az utcán hal meg a nő, azt nem hagyja annyiban. Ennek ellenére ugyanaz a kezelő közölte, hogy nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért. A kórháznak a férfi szerint körülbelül 800 méterrel odébb van az éjszaka használható mentőbejárata, de nem tudtak elmenni oda, mert nem hagyhatták ott a várandós nőt.

"A beteget egyik kezemmel lefogtam, a másikkal telefonáltam, miközben a másik hölgy a fejét tartotta. Az akkor érkező éjszakai 123-as busz vezetője megállt, és megkérdezte, hogy tud-e valamit segíteni. Végül vagy ő, vagy a mentő szólt be telefonon a kórház sürgősségi osztályára"

- ezután jött csak egy orvos és egy ápoló a kórházból.

A Magyar Nemzet egyébként nem kapott választ a kérdéseire, így nem tudni, hogy a Mentőszolgálat miért nem küldött ki autót, hogy miért nem állt meg az elhaladó mentőautók közül egyik sem. Azt sem tudni, miért nem lehet ilyen helyzetben bejutni a kórházba?