Mi állhat a háttérben? Már nem kíváncsiak a külügynél Nógrádi György tanácsaira

Az Orbán-kormány intézkedéseivel szemben mérhetetlenül lojális, több alkalommal is Németország pusztulását és erőszakos migránshordák diadalát vizionáló szakértő 2015 szeptembere óta havonta félmillió forintért adott tanácsot, ám úgy tűnik, már nincs szükség a tudására.

A kereskedőház május elsején bontotta fel vele az eredetileg határozatlan időre szóló megállapodást - írta a Magyar Nemzet.

A polgári lap szerint érdekes az időzítés is, mert alig egy hónappal korábban – április végén – egy dombóvári fórumon Nógrádi a megszokottnál is megdöbbentőbb állítást tett. Közölte: „Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb rangú vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.”

Kijelentését azonban nemcsak az Egyesült Államok nagykövetsége nevezte "színtiszta fikciónak", de még Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, bár folyamatosak a Magyarországgal szembeni külföldi befolyásolási kísérletek, az, amit Nógrádi állít, nem történt meg.

Az okokat az MNKH Zrt. nem árulta el, így megint marad számunkra egy megoldatlan összeesküvés-elmélet.