Orbán kitart Farkas Flórián mellett

A miniszterelnök támogatja Farkas Flóriánt, annak ellenére, hogy több visszaélés miatt is nyomoz utána a rendőrség.


Az atv.hu-nak sikerült megszólaltatnia Orbán Viktort, aki azt nyilatkozta, hogy

"amíg a Lungo Drom megválasztja Farkas Flóriánt elnöknek, addig a Fidesz is bízik benne".

A miniszterelnök azt is hozzátette, 

"az elmúlt évek azt mutatják, hogy sok eredményt sikerült elérnünk közösen."

Igaz, az eredményeket nem kezdte sorolni. Arra a kérdésre pedig, hogy nem zavarja-e, hogy Farkas Flórián vezetésével 1,6 milliárd tűnt el a Roma Önkormányzatnál, Orbán a következőt felelte:

„A cigány közösség maga eldönti, mit gondol erről, mi pedig elfogadjuk az ő véleményüket. A Lungo Drommal való együttműködést sikeresnek ítélem és folytatandó".

Múlt héten kereste fel munkatársunk több roma szervezet vezetőjét, akiknek jelentős része ártalmasnak tartja Farkas Flórián tevékenységét, akárcsak a "köcsögmentesítő" programjáról elhíresült cserdi polgármester, Bogdán László.

Nem kérnek a cigányok Farkas Flóriánból

Bár a fideszes politikusok szerint semmi baj nincs Farkas Flórián hitelességével, a hazai cigányság képviselőinek jelentős része ezt egészen másként látja. Lakatos Attila borsodi cigányvajda Facebook-oldalán tett közzé egy nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve. Ebben azt írja, nagy meggyőződéssel vallotta eddig, hogy a Fidesz és kormány felismerte és társadalmi súlyához mérten a helyén kezelte a cigányság súlyos helyzetét.