Keresztény párthoz méltatlan az állatvédelem cinikus elutasítása

Se az emberekkel, sem az állatokkal nem törődik a Fidesz. 

A politikus "cinikusnak" nevezi Lázár János csütörtöki kormányinfón elhangzott szavait, melyek szerint az állatvédelem helyett ő inkább „embervédelemmel” foglalkozik. 

"Én inkább embervédelemmel foglalkozom" - Lázár tesz az állatvédelemre, és szerinte a választói is

Lázár Jánost arról kérdeztük, miért nem hajlandó még tárgyalni sem az Országgyűlésben a Fidesz az állatkínzást letöltendő börtönbüntetéssel sújtó jobbikos büntető-törvénykönyv módosító javaslatól. A politikus három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson: - Letöltendő börtönbüntetést szabna ki a állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek.

"Egy magát kereszténynek mondó kormánynak mindkettővel foglalkoznia kéne, most egyikkel sem teszi. Nem támogatja sem az emberek védelmét szolgáló béruniót, sem az állatok védelmét szolgáló jobbikos törvénymódosító javaslatokat."

 - mutat rá Egyed. 

A képviselő úgy véli, a Fidesz egyértelművé tette: nem akar szigorítani az állatvédelmi törvényeken, nem akar foglalkozni az állatvédők kérésével. A Jobbik szerint szerint a kormány "nem hallja meg annak a több ezer embernek a szavát, akik az utcára vonultak."

A párt ezzel szemben tovább küzd azért, hogy 

"az élet akkor is védelmet élvezzen, ha az egy Lázár János által lenézett állaté."