Hamilton nagyon simán nyert Kanadában, Vettel mentette amit lehetett

Balhé a Force Indiánál, Alonso a nézők között fejezte be.

Hamilton az élről indulva rajt-cél győzelmet aratott, s karrierje hatodik sikerét aratta Montrealban. Mögötte csapattársa, a finn Valtteri Bottas ért be a második helyen, míg a harmadikon a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo.

A start után Sebastian Vettel összeért a kiválóan rajtoló Max Verstapennel, ennek következtében megsérült első szárnya, a csere után kénytelen volt az utolsó helyre visszaállni. A verseny legfeszültebb pillanatait a két Force India pilóta biztosította: Esteban Ocon és Sergio Pérez harcoltak egymás ellen közvetlenül a harmadik helyen haladó Daniel Ricciardo mögött, akit akár meg is előzhettek volna. Ocon gyorsabb volt csapattársánál, de hiába kérték tőle, nem engedte el a franciát, akinek nagyobb esélye lett volna utolérni a Red Bullt, így végül Vettel kis híján kiütötte őket, de végül az 5-6. helyen értek célba.

A legszebb pillanat Fernando Alonso kiesése után következett: a spanyol világbajnok a boxutca helyett felment a nézők közé, miután kiszállt autójából.

A világbajnokság két hét múlva a Bakuban folytatódik.