Kórházi életmentő gépekért lobbizott a jobbikos képviselő, a fideszesek egyre gyorsabban szavazták le

Miért nem értik, hogy meghalnak az emberek?

Herpergel szerdai közleményében arról beszélt, hogy ismét hiába kért 515 millió forintot a kórház számára CT és UH képalkotó diagnosztikai berendezésekre, a kormánypártiak ugyanis most sem támogatták.

A debreceni képviselő Sneider Tamás parlamenti házalelnök segítségével módosította volna az országos költségvetést, hogy csökkentsék a hosszú előjegyzési időket, ezzel életeket mentve.

"Idén szintén elküldtem ugyanezt a módosítót a költségvetéshez, hiszen azt szajkózza a kormány, hogy Magyarország erősödik, ráadásul Orbán Mészárosa 10 év alatt ezerszeresére növelte a vagyonát. Ilyen csodás hírek mellett eszembe sem jutott, hogy ne jutna pénz életmentő berendezésekre, azoknak létrehozandó helyiségekre és kiválóan megfizetett kezelő és diagnoszta személyzetre. Nem volt nálam boldogabb ember, amikor elküldtem a módosítómat, és nem volt nálam bénultabb ember, amikor észrevettem, hogy sokkal gyorsabban szavazta le a Fidesz, mint a tavalyit."

Pósán László, a térség fideszes parlamenti képviselője a szebbjovo.hu szerint úgy reagált a Herpergel szavaira, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjából nem érkezett olyan jelzés, hogy sürgősen szükségük lenne képalkotó diagnosztikai eszközök felújítására, beszerzésére. A kormánypárti képviselő tudomása szerint sem Sneider Tamás, sem Herpergel Róbert ilyen természetű orvosi kérdésekhez nem ért. Pósán szerint a Jobbik nem ismeri a Parlament működését és a költségvetés szerkezetét. Az ugyanis a nagy rovatok kiadásait tartalmazza, ezt követően pedig az adott ágazatokon belül kell a feladatok között súlyozni. Azt, hogy mire van szükség, legjobban az érintett intézmények tudják – tette hozzá.

Közben bejelentette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hogy egy év alatt 32 ezer ember életét menthette volna meg az egészségügy, ha megfelelően működik.

De itt csak a Nemzeti Együttműködés Rendszere van, már amikor épp nem egy luxusrepülőgépen szállítják ki távol-keleti országokba.