Az oroszok újra gyártani fogják a legfélelmetesebb bombázójukat

Elkészültek a hegesztési munkákkal a Tupoljev Tu-160M2 Blackjack szuperszonikus bombázónál a kazáni repülőgépgyárban. A Defence Blog azt írja, hogy valószínűleg újraindul a típus sorozatgyártása.

Az illetékes minisztérium is megerősítette a hírt, miszerint 2018-ban tesztrepülések lesznek, 2022-ben kezdődik a sorozatgyártás. A Fehér Hattyú (NATO kódnéven Blackjack) volt az utolsó nukleáris csapásmérésre alkalmat stratégiai bombázó, amit a Szovjetunióban fejlesztettek.

A Tu-160 a legnagyobb és legnehezebb szuperszonikus repülőgép a világon, egyes információk szerint a leggyorsabb is a jelenlegi kínálatból. Eredetileg az 1970-es években fejlesztették az amerikai B-1 Lancer bombázó riválisának.

Összesen 35 darabot készítettek belőle, először 1981-ben repült. 16 gép még mindig szolgál az orosz légierőben, de azt nem tudni, hogy hány tud repülni közülük. A 2015-ös szíriai bombázásoknak is szerepet vállaltak, az utóbbi időben megsértették néhány állam légterét.

Milyen lesz az új?

Az új 160-asok frissített dizájnnal készülnek, korszerű hajtóművekkel és repülési rendszerekkel. Fegyverzetük a hagyományos és precíziós bombák mellett tartalmazni fog nagy hatótávolságú rakétákat is, akár nukleáris robbanófejjel ellátva. Oroszország 30-50 darabot szeretne rendelni a bombázóból.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".