Az egykori újpesti csapatkapitány ultimátumot kapott: vagy megy Felcsútra, vagy kispadra kerül

Nyugodtan nevezhető zsarolásnak is.

A szombati Nemzeti Sportban jelent meg egy interjú, amely joggal verheti ki a biztosítékot szurkolói körökben is. Balogh elmondása szerint ugyanis gyakorlatilag ultimátumot kapott a sorsát illetően.

„Nos, a felkészülés elején Nebojsa Vignjevics azt mondta, hogy elérkezett a váltás ideje, nem akar magyarázkodni, miért ülök majd a kispadon, jobban teszem, ha elmegyek.”

Balogh nem értette, úgy érezte még szükség lehet rá, ezért elsőre azt gondolta, hogy megharcol a helyéért.

„Elérhettem volna a kétszáz bajnoki meccset lilában, ez nagyon motivált, ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról. Aztán hívott a tulajdonos, Roderick Duchatelet úr, és ugyanazt mondta, mint az edző: itt a váltás ideje. Hozzátette, kapott értem ajánlatokat, de örülne, ha a felcsútit fogadnám el – egy év van még a szerződésemből, most tudnak belőlem úgymond pénzt kivenni. Ez üzlet, és ezt tiszteletben kell tartanom nekem is.”

Balogh szerint akár maradhatott is volna a szerződése alapján, csakhogy nem akart a csapatból kirekesztettként létezni.

„Láttam, mit élt át Balajcza Szabolcs, Kabát Péter, Szélesi Zoltán, Dusan Vasziljevics, miután azt követően is ott maradtak, hogy a távozást javasolták nekik – ezt nem akartam átélni. Volt, aki külön öltözőbe mehetett csak, egyedül edzhetett, a csapatból kirekesztettként létezett, ezt nem akartam – ezt jelenti, hogy bár őrlődtem, mit tegyek, végül a futballt választottam. Játszani akarok.”

Balogh Balázs 2010-ben került Újpestre, a héten a Puskás Akadémiához szerződött a szintén lila-fehér Jonathan Herissel.