2017. 06. 19. 15:48

Dühítő! Nem tud mit kezdeni a médiahatóság azzal, hogy a TV2 11 és 15 órakor között küld el napozni

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megérti, hogy felháborodást keltett a TV2 Tények című műsorában megjelent riport, amelyben arról értekeztek, hogy 11 és 15 óra között a legjobb napozni, és hogy nem is káros az UV-sugárzás, de nem tudnak mit tenni. A legegyszerűbb az lenne, ha észrevételeinkkel Andy Vajna tévéjéhez fordulnánk felvetéseinkkel. Mert "a műsorok készítése során figyelembe vehetik.”

Emlékeznek még a közpénzből kitartott Ripost és az Eximbank hiteléből Andy Vajna által megvásárolt TV2 közös szellemi a végtermékére? Ebben azt ecsetelte bizonyos Szendi Gábor programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, pszichológus, a tenyek-tevhitek.hu honlap gazdája és egyben a paleolit táplálkozás egyik hazai apostola, hogy a bőrgyógyászok által legkritikusabbnak tartott 11 és 15 óra közötti időszakban nemhogy óvakodni kell a naptól, hanem egyenesen ilyenkor érdemes napozni, hogy áramoljon a D-vitamin.

Holnap jön a bejelentés, hogy Mészáros Lőrinc bőrklinikát nyitott, vagy mi?

Most a 444.hu-n volt a sor, hogy belenézzen testületileg is a Habony-művek legaljába, a Ripostba. Nos, a keddi szám vezércikkében arról értekeztek, hogy "mégsem káros az UV-sugárzás".

A Vastagbőr levélben fordult a Médiatanácshoz, többek közt arra tettek bejelentést, hogy “lineáris médiaszolgáltatásban nem tehető közzé olyan médiatartalom, amely súlyosan károsíthatja a kiskorúak szellemi, lelki, erkölcsi vagy fizikai fejlődését, különösen azáltal, hogy pornográfiát vagy szélsőséges, illetve indokolatlan erőszakot tartalmaz”, egyben arra kérték az NMHH-t, hogy folytassanak le vizsgálatot a TV2 riportja kapcsán.

Nos, a válasz kissé elszomorító lett:

"Az Mttv. alapelvei alapján (3.§) minden médiaszolgáltató (rádió/televízió) médiaszolgáltatása tartalmát szabadon határozza meg. Amennyiben a szolgáltató eleget tesz műsorszámai tartalmára vonatkozó, a törvényben előírt kötelezettségeinek, további követelmények vele szemben nem támaszthatók". Hozzátéve, megértik, hogy felháborodást keltett a műsor, de a jogszabályok alapján a Hatóság csak a hatáskörébe tartozó intézkedéséket teheti meg. Azt javasolják, hogy Médiaszolgáltató felé is jelezni kell az észrevételeket, így e véleményt "a műsorok készítése során figyelembe vehetik".

Tehát nem lehet azzal kezdeni semmit, ha nagy nyilvánosság előtt egy orvosi végzettséggel nem rendelkező alak arról beszél a híradónak szánt Tényekben, hogy nem káros napozni 11 és 15 óra között? Dühítő!