Az új Call of Dutyban horogkereszt nem lesz, viszont színes bőrű német katona igen

A polkorrektség megelőzte a történelmi hűséget?

A többjátékos módban tiltott szimbólumok, mint például a horogkereszt, nem lesznek, viszont tökéletesen testreszabhatod a karaktered, így lehetsz színes bőrű Wehrmacht katona is. A single playerben előkerül a horogkereszt, jól látható, hogy a Sledgehammer Games próbál egyensúlyozni ezen a kényes területen.

Michael Condrey, a cég vezetője ismertette mindkettő döntés hátterét.

"A kampányban a történelmi hűség és az emberiség történelmének legsötétebb időszakában elesett 100 millió halott emlékét tisztelve kell egyensúlyoznunk. Így ott feltűnik a horogkereszt, autentikusan, ízlésesen és tisztelettel. Ugyanakkor a globális, többjátékos módból szándékosan hagytuk ki. Azt akarjuk, hogy együtt játsszanak. A helyi szokásokat és törvényeket is tiszteljük. És őszintén szólva, ez egy negatív érzelmekkel telített, sötét szimbólum és nem érezzük úgy, hogy belefér a többjátékos módba."

Minek köszönhető, hogy a történelmi hűséget félretéve, lehetünk színes bőrű német katona is?

“Azt akarjuk, hogy ez rólad, a játékosról szóljon. Ennek nincs köze a tengelyhatalmak hitelességéhez. Behelyezünk téged egy közösségbe, egy katona bőrébe. Nem akarjuk, hogy a mi döntésünk miatt más külsőt kelljen öltenie a karakterednek, csak azért mert a németek oldalán játszol.”

Szvasztika ide, bőrszín oda, nagyon reméljük, hogy ismét egy Call of Duty 2 színvonalú játékot sikerül összerakni ebben a történelmi időszakban. Alább egy kedvcsináló multiplayer videó.