"Én a történtek után az MSZP egyetlen képviselőjében sem bízom" - Zsarolhatják a szocialistákat?

Az MSZP-ben csak a mandátumokért és a túlélésért megy a harc.

Mirkóczki Ádám szerint ahhoz, hogy a kelet-közép-európai régió - a migrációtól független - gazdasági és társadalmi gondjai megoldódjanak, nem elegendő csupán a Visegrádi Együttműködés országainak összetartania, ennél szélesebb összefogásra lenne szükség.

Ezért a Jobbik a V4-eket V11-ké bővítené ki.

Bár a jobbikos honatya szerint paradox módon épp a tömeges bevándorlás kezdete óta tűnik igazán fontosnak, egységesnek és erősnek a szövetség,

"az itt élő embereknek - főleg, amíg működik a határzár (...) - vannak egyéb problémáik, melyek meghatározzák a mindennapi életüket".

Kifejtette: szerinte a régió országait olyan sorsközösség jellemzi, amit csak egymás érdekében való közös fellépéssel lehet pozitív irányba fordítani.

Erre példaként említette a Jobbik béruniós kezdeményezését, ami szerinte nem csak hazánkról, hanem az egész kelet-közép-európai régióról szól. Hozzátette: például az uniós felzárkóztatási politika megváltoztatása lehet egy olyan közös nevező, ami mentén megvalósulhat egy ilyen összefogás, kihasználva az EU jelenlegi politikai válságát.

Gyöngyösi: a bérek alapján rabszolga-társadalom van Magyarországon

Orbán Viktor az elmúlt napokban Varsóban járt, hogy átvegye a V4-ek soros elnökségét, a miniszterelnök szerint a legfontosabb kérdés ebben a szövetségben a migráció témája. Gyöngyösi Márton kifejtette, hogy ez is azt bizonyítja, hogy a Fidesznek ebben az együttműködésben nincs hosszú távú víziója, mert az alacsony bérek és az ebből következő elvándorlás sokkal fontosabb téma ennél.

Nyomás alatt tartják a szocialistákat?

"Én a történtek után az MSZP egyetlen képviselőjében sem bízom"

- mondta Miróczki a pénteki, plakáttörvénnyel kapcsolatos szavazásra vonatkozó kérdésre válaszolva.

Az ellenzéki képviselő szerint száz százalékosan majd csak a szavazás pillanataiban dől el, tényleg a Fidesz mellé álltak-e az MSZP-s képviselők, ám hozzátette, egy tévéműsorban hallotta Bárándy Gergelyt arról beszélni, miszerint:

"többüket megkeresi és nyomás alatt tartja a Fidesz".

Mirkóczki felhívta a figyelmet:

"Az MSZP mozgása nagyon sokat változott a múlt héthez képest, és az ötpárti egyeztetés során teljesen világos volt, hogy itt egy Fidesz-MSZP koalíció jön létre ebben a kérdésben."

A jobbikos képviselő szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ugyan felismerte, hogy politikai öngyilkosság lenne, ha megszavaznák a lex csicskát, ennek ellenére Mirkóczki szkeptikus a szocialisták magatartását illetően.

A honatya leszögezte: nyilvánvalóan más Botka László és a frakció egyes tagjainak kommunikációja és viselkedése, amiből ő azt szűri le, hogy az MSZP köreiben hatalmas zavar van, nyoma sincs egységes fellépésnek, és csak a túlélésért és a mandátumokért megy a harc.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=H_wAcwRnoHw align:center]

Hú, de kínos

"Csak tapogatóztam" - mentegetőzik egy interjú kapcsán Sidney Young újságíró a „Hogyan veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket" című filmben, mire a főnökét játszó Jeff Bridges így tolja le: „Ha tapogatni akar, menjen proktológusnak!" Hát, Kálmán Olga tegnap nem tapogatózott a Hír Tv stúdiójában.