„Sajnálkozásukat kifejezve kérik bocsánatát” Vonának a fideszes lapnál, amiért ordasat hazudtak róla

Leírjuk, elterjed, elbukjuk a pert, közpénzből fizetünk, de már elhintettük a pletykát – nagyjából így írható le az évek óta tartó fideszes propagandagépezet működési elve, aminek legfőbb célpontja nem csupán a Jobbik, hanem azon belül is Orbán Viktor legfőbb kihívója, Vona Gábor.

A Jobbik elnöke futószalagon nyeri a pereket, ezúttal a Pesti Srácok nevű fideszes lappal szemben győzött, ami olyan pletykákat terjesztett róla, mint, hogy

Vona Gábor társaival minden év október 6-án koccintást rendez az aradi tizenhármak kivégzésének évfordulóján, vagy éppen, hogy Vona hazaárulóknak nevezte az 1848-as forradalmárokat.

Vona persze perelt, és mivel a lap természetesen nem tudta alátámasztani semmivel állításait, így elvesztette a pert. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke Facebook-oldalán tette közzé a Pesti Srácok kiadójának bocsánatkérő levelét, melyben a bíróság nyomására azt írták,

„Sajnálkozásunkat kifejezve kérjük bocsánatát”.

Alább a levél:

A levélben szerepel továbbá, hogy a lapkiadó a jogerős ítélet egyéb kötelezéseinek is eleget tett, ami többek közt 600 ezer forint kártérítés megfizetését jelentette.

Vona posztjában azt írta,

„Már számolni sem lehet, hányszor mondta ki a bíróság, hogy hazudott a Fidesz propagandagépezete. Efölött a korrupt, a politikáját a megfélemlítésre és lejáratásra építő rendszer fölött az ítéletet 2018-ban a magyar emberek is ki fogják mondani, mi pedig végrehajtjuk.”

A bejegyzéssel egy időben a Jobbik sajtóosztálya is kiadott egy közleményt arról, hogy a Magyar Idők ellen is pert nyertek, amiért a kormánylap azt írta róluk, hogy a korábbi szocialista kormányok tanácsadóival vették fel kapcsolatot programjuk kidolgozása érdekében. Nem lehet túl meglepő, hogy ez sem volt igaz, és a bíróság kötelezte őket a helyreigazításra.

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.