Teljes káosz az MSZP-ben: elküldték az új kommunikációs igazgatót, Botka körül fogy a levegő

Komoly belső konfliktusok.

A MSZP frakció villámgyorsan felmondta az új kommunikációs igazgatóval, Kerényi Györggyel kötött megállapodását, ezzel együtt a parlamenti belépőt is megvonták tőle – tudta meg a Magyar Idők. Kerényi egyébként Botka László bizalmi emberének számít. Állítólag az verte ki a biztosítékot, hogy zárt ajtók mögött, több tucat ember előtt kritizálta többek között Hiller Istvánt.

A lap úgy tudja, hogy a menesztett friss kommunikációs igazgató a Czeglédy Csabával kapcsolatos büntetőügy miatt került célkeresztbe. A párt azt akarta, hogy szolidárisak legyenek Czeglédyvel, de Botka inkább úgy döntött, hogy az MSZP etikai bizottsága is vizsgálni fogja az ügyet.

Arról is hallani, hogy a szocialistáknak nem tetszik, hogy Botka bizalmasává vált Ruff Bálint politikai főtanácsadó, aki az SZDSZ-nél volt kabinetfőnök. A pártban úgy látják, hogy Ruff aknamunkát végez és Botkát akarja erősíteni a párttal szemben.

Botka László egyre rosszabb helyzetben

A Magyar Nemzet forrásai is úgy tudják, hogy a miniszterelnök-jelölt körül gyakorlatilag elfogyott a levegő. Botka stratégiája és konfliktusai a baloldali pártokkal tarthatatlan, de a személyi döntések is felháborították a szocialistákat. Ehhez hozzájön, hogy a közvéleménykutatások szerint a támogatottságuk sem emelkedett.

A polgári lap is arról ír, hogy Ruff Bálint felemelkedése sokaknak szúrja a szemét. Hasonlóan gondolkodnak a szintén tanácsadó Dancs Ákosról, aki korábban az LMP színeiben volt önkormányzati képviselői, majd átlépett a Párbeszédhez.

A szocialistáknak az sem tetszik, ahogy Botka kezeli a többi baloldali pártot és gyakorlatilag elzárkózik tőlük. A miniszterelnök-jelölt kizárja a közös munkát Gyurcsány Ferenccel, de a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy vidéken ennek ellenére is megkezdődtek a tárgyalások az MSZP-sek és DK-sok között. A párt azt szeretné, hogy Gyurcsánnyal is tárgyaljanak.

Az már korábban is biztos volt, hogy az LMP nem paktál le az MSZP-vel, de a szocialisták azért újra bepróbálkoztak. A hírek szerint Puch László pénztárnok és Szekeres Imre egyeztetett az LMP elnökségi tagjával, Ungár Péterrel, aki ezúttal is elutasította az együttműködést.