Hoppá! Már az MSZP-közeli Publicusnál is bukóban Botka László, emelkedőben Vona Gábor

Még náluk is folyamatosan erősödik a Jobbik elnöke.

Ahogy korábban már rámutattunk, ezek a kutatások több célt is szolgálnak (a tábor megnyugtatása, illetőleg a vezető ellenzéki lét megerősítése), de semmi esetre sem a hitelesség az elsődleges mérce a publikált adatok kapcsán.

De még így is érdemes foglalkozni a Publicus torzított valóságával.

Botka László MSZP-s jelölt júniusban leszorult Orbán Viktor mögé a második helyre a miniszterelnöki rangsorba. A szegedi polgármesternek 41 pontja van, januárban 40 volt, májusban 43 - tehát csökkent a mutatója.

Ez azért érdekes, mert Botka az említett időszakban mindössze annyit csinált, hogy nyíltan is konfrontálódott pártjával, hogy azok alkalmasint húzzák ki a fejüket a Fidesz fenekéből, és gondolkozzanak inkább kormányváltásban - úgy néz ki ez a veterán Puchnál kiverte a biztosítékot.

Emlékezetes, hogy az MSZP-frakció legutóbb a plakáttörvény kapcsán ajánlotta fel szolgálatait Orbán Viktornak (egyébként a regnáló miniszterelnök 42 ponton áll a Publicusnál, májusban 40 volt, januárban viszont még 49), amit aztán - legalábbis a városi legenda szerint - maga Botka László fúrt meg.

Egyébként a Jobbik elnökének népszerűségét is mérték, jelenleg a harmadik pozícióban van, 36 ponttal, viszont a mérőszáma töretlenül növekszik. Májusban 34 pont volt, januárhoz képest pedig 5 ponttal növekedett.