20 év után hatalmas bulit csapott a Foo Fighters Budapesten

2,5 órát játszott a banda.

A banda új albuma Concrete and Gold (Beton és arany) címmel szeptember 15-én jelenik majd meg, a hétfő esti koncerten erről a lemezről is játszottak dalokat, például a nemrég videoklippel jelentkező Run-t.

A koncertet kiemelt biztonsági intézkedések előzték meg, a bejáratoknál a nézők táskáit háromszoros átvizsgálásnak vetették alá.

Természetesen hamar megjelentek a Youtube-on az első koncertfelvételek is. A buli katarzisa az utolsóként eljátszott Best Of You című dal volt:

A zenekart 1994-ben alapította a Nirvana dobosa, Dave Grohl, miután kultikus együttesének frontembere, Kurt Cobain öngyilkosságot követett el. A Foo Fightersben Dave Grohl gitározik és énekel, mellette Nate Mendel játszik basszusgitáron, Pat Smear gitáron, Taylor Hawkins dobol és ütőhangszereket szólaltat meg, Chris Shiflett gitározik és vokálozik, Rami Jaffee pedig billentyűs hangszereken játszik.

A zenekar 1995-ben jelentette meg debütáló lemezét Foo Fighters címmel, azóta még hét albumot készített, a legnagyobb fesztiválok, stadion- és arénaturnék állandó szereplője. A csapat 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat kapott eddig, és több mint 25 millió lemezt adott el világszerte.

A Foo Fighters, amely 1997 augusztusában fellépett a Sziget fesztiválon, idén a Roskilde Festivalról érkezett Budapestre, de abból kiindulva, hogy a frontember a koncerten többször bocsánatot kért a húszéves szünetért, valószínűleg a következő bulira már nem kell ennyit várnunk.