Jövőre még több pénz landol a rendőrségnél határvédelemre

Avagy kellemeset a hasznossal.

A közleményben azt írták: a rendőrség jövő évi költségvetési támogatásának főösszege 308 milliárd forint, csaknem 60 százalékkal több, mint amennyi 2010-ben volt. Az éves működési forrásokon túl a kormány 2015 óta már csaknem 68 milliárd forint többlettámogatást biztosított a rendőrségnek a határvédelemmel és az illegális migráció kezelésével kapcsolatos feladatok finanszírozására.

Hozzátették, rövid időn belül további mintegy 114 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ebből 3,6 milliárdot rendészettechnikai eszközök beszerzésére, 5,8 milliárdot járőr-, terepjáró és csapatszálló járművek beszerzésére, csaknem 97 milliárdot a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak létszámfejlesztésével kapcsolatos feladatok végrehajtására fordíthatnak, és 7,4 milliárd jut hat helikopter beszerzésére.

Az ORFK tájékoztatása szerint a rendőrség határvédelmi képességének növelésére fordított összegek mellett a büntetés-végrehajtási szervezet a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán 2017. április végére 4,8 milliárd forintból elkészítette a kétsoros kerítésrendszer második vonalát, a munkát hatvan napon belül végezték el 150 szakember és 700 fogvatartott részvételével.