Hasba szúrta a szolnoki kórház beteghordóját, előzetesbe került

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az idős férfit, aki hasba szúrta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egyik beteghordóját.

Szántó Zoltán, a szolnoki kórház orvosigazgatója az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, hogy egy idős férfi beteg pénteken késő este a II. belgyógyászati osztályon zavarttá vált, rátámadt az ápoló­nőre, akit fojtogatni kezdett. A közelben lévő beteghordó a kolléganője segítségére sietett, de a beteg az addig elrejtett késével hasba szúrta. 

A támadó komoly sérülést nem okozott, de a beteghordót meg kellett műteni. Az elkövetőt­ a történtek óta az intézet pszichiátriai osztályán ápolják éjjel-nappali őrizet mellett - tette hozzá Szántó Zoltán.

A Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte: az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrök őrizetbe vették az idős férfit, akinek a Szolnoki Járásbíróság hétfőn elrendelte az előzetes letartóztatását.