Sneider: a kormány törvényt szeg, időt húz, a közpénzek útját és mértékét pedig igyekszik eltitkolni

Folytatja a kormány a titkolózást az idei Nemzeti Konzultáció költségeivel összefüggésben.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke először 2017. március 31-én (ITT), majd május 15-én (ITT), legutóbb pedig június 12-én kérdezett rá Rogán Antal propagandaminiszternél a következőre:

"Mely sajtótermékekben és tételesen milyen áron hirdette a kormány a 2017-es Nemzeti Konzultációt? (III.)”

A kérdés így első olvasatra sem tűnik bonyolultnak, mindösszesen a Habony-médiumok és a szocialistákhoz erősen köthető sajtótermékek neveit kellett volna felsorolnia Rogánéknak, mellé téve egy összeget, lehetőleg forintban, bár a mostani mozgásokat ismerve jüanban vagy rubelben megadott mennyiségen sem lepődne meg senki.

Ez a feladat megoldhatatlan akadály elé állította a helikopteres minisztert és hűséges tanítványát, Dömötör Csaba államtitkárt. Az adatokat ezúttal sem sikerült ismertetniük, mindösszesen egy vérszegény simicskázásra futotta a propagandistáktól. Nem, nem vicc. A közérdekű adatokból semmit sem küldtek a jobbikos politikusnak, helyette a Fidesz egykori pénztárosát emlegette a válaszadásra kijelölt Dömötör.

Kozmetikázott adatokat még a Soros Györgyhöz köthető portáloknak is szivárogtatnak

Emlékezetes, hogy korábban több sajtóorgánum is közzétett a 2017-es Nemzeti Konzultáció költségeire vonatkozó adatokat. A Soros György által támogatott Átlátszó ezt 17 milliárd forintban határozta meg, de arra gondolni sem merünk, hogy a magyar származású amerikai milliárdos érdekeltségi körének kiadta volna a kormány azt, amit a jobbikos országgyűlési képviselőnek többszöri kérésére sem... Vagy ha mégis így lenne, azt majd Rogán miniszter megmagyarázza, elvégre ez a dolga. 

Az államtitkár egyébiránt meglepő hitelességgel eljátszotta a siker érdekében még azt is, hogy szövegértő olvasással vannak súlyos problémái.

Amennyiben igényt tart rá, természetesen Önnek is lehetősége van megismerni a vonatkozó dokumentumokat betekintés keretében - fogalmazott Dömötör Csaba, mintha Sneider harmadik alkalommal is azért futna neki a kérdésnek, mert nincs rá igénye. Aztán az államtitkár sietve hozzáteszi azt is, hogy a (korábbi) "kiadásokról egyébként már több médium is beszámolt." Vagyis nem kell ezzel foglalkozni, lerágott csont ez kérem. 

Kerestük Sneider Tamást, aki portálunknak elmondta, szerinte

a kormány a közérdekű adatok visszatartásával törvényt szeg, időt húz, a közpénzek útját és mértékét pedig igyekszik eltitkolni.

HZ