2017. 06. 28. 09:59

Az UTE nem engedi az Újpest címerváltoztatását

Nagy vihart kavart szurkolói körökben, hogy az Újpest FC hétfőn szavazást indított a labdarúgócsapat új címeréről. Rögtön három variációval is előálltak, de azonnal botrány lett abból, hogy a régit lecserélnék. Háborgott a közösségi oldalon a fideszes újpesti polgármester és az Újpesti Jobbik is.

Az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) keddi közleményében emlékeztetett arra, hogy címerváltásról szó sem lehet:

„Országunk, fővárosunk és kerületünk Újpest büszkesége, a 132 éves nagy múltú Újpesti Torna Egylet fontosnak tartja, hogy a múltat tisztelve, a hagyományokat megőrizve kell tovább haladni az úton. A jelenlegi címerben látható az alapítás éve az alapító egyesület neve, ami az új címerekből teljesen kimaradt. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a több évtizede meglévő és a szurkolók, szimpatizánsok által is kedvelt és elfogadott hagyományos címeren ne változtasson az Újpest FC, hiszen ez az embléma jelképezi a gyökereket és az Épség, Erő, Egyetértés folytonosságát”

– olvasható a közleményben.

Előző cikkünkben írtunk arról az UTE és az NB I-es focicsapatot, illetve az Újpest FC-t működtető gazdasági társaság viszonya régóta elmérgesedett. Mindennek hátterében az állhat, hogy a Fidesz az UTE-n keresztül próbálja meg ellehetetleníteni az ÚFC-t, és a belga tulajdonost, ezáltal pedig hasonlóan más NB1-es focicsapatokhoz, az Újpestre is rátenné a kezét a kormány.