Repülőn jött világra, élete végéig ingyen utazhat a születésnapján

Nem várta meg a leszállást, Cristoph már a fedélzeten megszületett. 

Születési hely: Budapest. Jó, nincs ezzel semmi baj, szép város Budapest, meg nekem is ez van a személyi igazolványomban. De azért az mégis csak vagány, ha valaki úgy tízezer méter magasan jön világra.

Márpedig néhány napja ez történt az Egyesült Államokban. Az AirPortal.hu számolt be róla, hogy egy nő a Spirit Airlines Fort Lauderdale-ből Dallasba tartó járatán szülte meg kisfiát. Bár még csak a 36. hétben járt, egy órával a felszállás után elkezdődtek a fájásai. Egészségügyi segítséget kért, és - mint mondta - teljesen bepánikolt.

A járaton szolgálatot teljesítő légiutas-kísérők felvették a kapcsolatot a földi kiszolgálóval, és kiderült, hogy a fedélzeten egy nővér és egy gyermekorvos is tartózkodik, akik aztán világra segítették a csecsemőt.


A járat útjá megszakítva New Orleans-ben szállt le, de addigra már megszületett Christoph Lezcano.

Másnap a Spirit Airlines vezetése meglátogatta a családot a kórházban és egy egész életre szóló ingyenes utazásra jogosító vouchert ajándékoztak a gyermeknek, aki születésnapján - másodmagával - térítésmentesen utazhat a társaság bármelyik járatán. Sőt, a Spirit a gyermek születését árleszállítással is megünnepli.