A Fideszben ha nem buksz le, maradhatsz jelölt

Ha túlkoros vagy, akkor nem.

106-ból 9 helyen lehet egyelőre változás.

Akik lebuktak

A botrányokba keveredett képviselők közül továbbra is többen indulnak, lehet a fideszesek abban bíznak, hogy a negatív reklám is reklám. Ezt támasztja alá az a lap által megkérdezett borsodi fideszes forrás, aki elmondta, hogy náluk máig is a bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérletével és befolyással üzérkedés bűntettével vádolt Mengyi Roland a legnépszerűbb fideszes a körzetében. Ennek ellenére a Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyit nem indítják újra, nem úgy, mint a költségvetési csalásba keveredett Békés megyei Simonka Györgyöt.

Simonka indítása azért lehetséges, mert a Fidesz csak attól a jelölttől válik meg, aki ellen nem csak gyanú merül fel, hanem hivatalos formát is ölt a vád.

Így van ezzel Farkas Flórián is, miniszteri megbízott, volt Országos Roma Önkormányzati vezető hiába van benne olyan ügyekben, ami után nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség, mivel az ügyészség nem gyanúsította meg, így folytathatja politikai pályafutását a Fideszben, Kövér László már a stratégiai megállapodást is aláírt a Lungo Drommal és Orbán is számíthat rá, hogy a roma vezető mindent meg fog tenni a győzelemért.

Akik kibeszéltek

Bencsik János megúszta, hiszen hiába ment szembe többször is pártja álláspontjával, Tatabányán megkerülhetetlen, így ismét indulhat a körzetben.

Tiffán Zsoltnak ezzel szemben nem nézték el kirohanását, amit két éve facebookján tett, mikor egy posztjában így szólt a miniszterelnökhöz:

„Viktor, vedd már észre, ezek maffiózók!”

Helyette Bánki Erik embere, Nagy Csaba mérettetheti meg magát jövőre.

Nem járnak jól azok sem, akik már túlléptek a nyugdíjkorhatáron. A Fidesz elnökség 2015-ben döntött arról, hogy egyéniben nem indulhatnak képviselőjelöltként olyan személyek, akik betöltötték a 70-ik életévüket. Így Fónagy János és Harrach Péter is listás helyről lehetnek csak befutók.