Rossz hír ez Farkas Flóriánnak: a Jobbik-kormány hiteles roma vezetőkkel fog együtt dolgozni

Sem a Fideszt, sem Farkas Flóriánt nem érdekli más, csak az, hogy minél olcsóbban tudjanak szavazatokat vásárolni a romáktól.

A politikus csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a RomNet szerdán megírta, csaknem egymilliárd forintos adóssága miatt csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ). A szervezet a csődöt cáfolta, de elnöke, Balogh János a Népszavának azt nyilatkozta, hogy kormányzati támogatás nélkül nem tudnának talpra állni, ezért anyagi segítséget kérnek a kabinettől.

Az ORÖ a mostani egymilliárdos tartozás előtt a Híd a munka világába program keretében 1,6 milliárd forinttal nem tudott elszámolni - hangsúlyozta Szilágyi György. A magyar állam akkor az adófizetők pénzéből 1,3 milliárdot adott szervezetnek, akik most azt kérik, hogy engedjék el ezt az újabb egymilliárd forintot is - tette hozzá.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy az országnak egy "maffiakormánya" van, ami Farkas Flóriánon, a Lungo Drom elnökén keresztül "maffiaszerűen működő roma szervezeteket működtet". A miniszterelnök számára azért nem probléma, hogy Farkas Flórián "egy bűnöző", mert a fideszes képviselő ugyanolyan, mint Orbán Viktor. A kormányfő ugyanúgy, maffiaszerűen, bűnözőként igazgatja az országot, ahogy azt Farkas Flórián teszi a roma társadalommal - jelentette ki Szilágyi György.

Sem a Fideszt, sem Farkas Flóriánt nem érdekli más, csak az, hogy minél olcsóbban tudjanak szavazatokat vásárolni a romáktól - fogalmazott az ellenzéki képviselő, aki hozzátette, ezek alapján ki lehet mondani, hogy a Fidesz rasszista módon bánik a magyarországi cigánysággal.