A kormány nem áll le, jönnek az új plakátok

Új kormányzati kampány indul a nemzeti konzultációban szereplő témák mentén.

A "tájékoztató akcióról" Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára számolt be a Magyar Időknek.

Elmondta, hogy az ötödik nemzeti konzultációban való résztvevők száma felülmúlta előzetes várakozásaikat. A számok azt mutatják, hogy 1,7 millióan küldték vissza a konzultációs íveket, aminek szabályossága felől erős kétségei vannak portálunknak, miután kollégáink kipróbálták, hogy mennyire szűri az online felület az álprofilokat, és Pénztáros Lőrinc, Médiamogul Árpád, valamint Hörcsög Andy is gond nélkül támogathatta a kormányt a Brüsszel elleni harcban, amennyiben képes volt rányomni a "nem vagyok robot" feliratra.

De ugyebár 1,7 millió, akiknek 99 százaléka mindenben egyetért a kormánnyal, ezért őket tájékoztatni kell az óriásplakátokon, hogy továbbra se felejtsék el, de a választásokig semmiképp, hogy nem számít a kormány kezei között mennyi közpénz veszti el közpénz jellegét, mert jönnek a migránsok.

Dömötör Csaba beleállt a plakáttörvénybe is. Azt mondta, hogy azért van lehetősége a kormánynak ismét kiplakátolni az országot, mert az ellenzék nem fogadta el a plakáttörvényt, aminek egy módosító javaslatban a kormány propagandaköltekezéseit is visszafoghatták volna.

"Ezzel kapcsolatban fontos körülmény, hogy a plakáttörvény vitájában volt olyan javaslat, amely a kormánynak is megtiltotta volna a plakátok közzétételét kampányidőszakon kívül. Ebbe a kormány bele is ment volna, és hajlandó lett volna önmérsékletet tanúsítani, ha ez az ára a burkolt pártfinanszírozás elleni fellépésnek"

- mondta az államtitkár.