Semmelweis-napra

Semmelweis-nap alkalmából fontos kiemelni, hogy a társadalom nagyra becsüli munkájukat és áldozatvállalásukat a kormánnyal ellentétben.

"Köszönjük nekik, hogy a nap 24 órájában elkötelezetten végzik munkájukat, gyógyítják, ápolják a betegeket, mentik a bajbajutottakat" - hangsúlyozták a jobbikosok.

A Jobbik elkötelezett a szociális dolgozók irányába, és azon munkálkodik, hogy a legnagyobb megbecsülésben és a legbiztonságosabb körülmények között végezhessék munkájukat. Lukács László György és Rig Lajos ezzel szemben megállapítja, hogy a kormány az elmúlt hét év során nem javított az egészségügyi szférában dolgozók életkörülményein, a kórházak folyamatos lerohasztása folyik.

"Semmelweis-nap alkalmából fontos kiemelni, hogy a társadalom nagyra becsüli munkájukat és áldozatvállalásukat a kormánnyal ellentétben. Semmelweis Ignác születésének napján nem a magyar egészségügy megbuktatása az időszerű, hanem Orbán Viktor kormányának a bukása. Míg az első mindannyiunknak ártana, az utóbbi valamennyiünk érdeke".

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője ma ünnepli 199. születésnapját, 1992 óta az ő tiszteletére ezen a napon tartják hazánkban az egészségügy napját.