Egy hét, és egy új világ nyitja meg kapuit a Velencei-tó partján

Itt most úgysem az a lényeg, hogy ki jön még, hanem, hogy te részese leszel-e. Ha ránk hallgatsz, "csak szabadon..."

A fesztiválozás - függetlenül attól, hogy műfajilag vagy tematikáját tekintve milyen jellegű rendezvényre érkezik az ember - többek közt azért jó, mert olyan, mintha térugrást tenne. Mintha egy új világba csöppenne, és nemcsak azért, mert nappal megsüti a nap, este pedig fejbeveri egy üveg ital. Egy fesztivált akkor csinálnak meg jól, ha az világot teremt. Ha a beléptetőkapuk térkapuk, ha minden fellépő, szolgáltatás és díszlet a kis világ egy-egy alkotóeleme. Szerencsére Magyarországon is lehetett és lehet most is ilyen fesztiválokat találni, az EFOTT pedig ilyen

Ha koncertre mész, akkor iszol előtte valamit, állsz a sorban, bemész, kikapcsolsz, majd tervezed a hazautat, vagy próbálod megőrizni az elmúló varázst az after partyval. Egy jó fesztiválon pedig átléped a kaput, és részesévé válsz az általa teremtett világnak. Nem mellesleg úgy, hogy nem érzed magad idegennek, és ha jól csinálják, még a külföldi vendég is olyan lesz, mint te: turista egy új világban. Vagy annál is több, hiszen a lelkét, szívét, motorját a fesztiválozók teszik, nem a programok. Az EFOTT pedig ebben sem szokott csalódást okozni.

A Velencei-tó partján rendezett fesztivál ezernyi programmal vár, rengeteg fellépővel (csak néhány kiemelten ajánlott: Sean Paul, Tankcsapda, Halott Pénz, Vad Fruttik, Kowalsky, Brains, Punnany-akusztik, Alvin és a mókusok, Szabó Balázs Bandája, Hősök, Deniz, Subb Bass Monster, Leander Kills, számos profi DJ és még sorolhatnánk, a népzenészekről nem is beszélve), színházi programokkal (pl. A galaxis útikalauz stopposoknak marosvásárhelyi előadásban), Civil Térrel (számos szervezet sátrával, politikai kerekasztal-beszélgetéssel, bemutatókkal), na meg persze sportolási lehetőségekkel és kulináris élvezetekkel. 

Egyébként írtunk már nemrég arról, hogy mi vár rád a -1 és a 0. napon és hány decis lesz a korsó sör. Alább pedig megnézhetsz egy kedvcsináló videót, vagy láthatod, hogy miből maradtál ki tavaly. De mint mondtuk: itt most úgysem az a lényeg, hogy ki jön még, hanem, hogy te részese leszel-e. Ha ránk hallgatsz, "csak szabadon..."