Perelték volna Mészáros cégét a kisrészvényesek, ezért alapszabályt módosít és nevet vált az Opimus

Nem kell aggódni, lányai pozíciója továbbra is sziklaszilárd a vállalkozás élén.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) az előző, májusi 2-i közgyűlés határozatait támadta meg a bíróságon, mivel szerintük a felcsúti polgármester cége olyan alapvető eljárási szabályokat szegett meg, melyek miatt az összes akkori döntést érvénytelennek kell tekinteni.

Az emiatt pert kezdeményező szervezet támadása nagyon is kellemetlenül érintheti a felvásárlómester cégét. Az érdekvédők ezzel ugyanis olyan határozatokat is semmissé tettek volna, mint amelyik a felcsúti polgármester lányát, Mészáros Beatrixot nevezte volna ki az igazgatóság elnökévé, másik lányát, Ágnest pedig beültette volna a legfőbb vezetésbe, míg a céget korábban vezető pénzügyi szakembert, Hudek Csabát szélnek eresztették.

Nem csoda hát, hogy az ország "legsikeresebb" vállalkozózsenije inkább hajlik a peren kívüli megállapodásra, melyről az Opimus és a Tebész közös közleményben adtak hírt.

Ennek értelmében Mészárosék kénytelenek voltak augusztus 3-ra rendkívüli közgyűlést összehívni, melynek napirendi pontjai között a cég nevének és alapszabályának módosítása is szerepel. Ezek a feltételei annak, hogy az érdekvédelmi szervezet visszavonja a jogi keresetét.

Ha pedig már úgyis össze kell ülniük a kisbefektetők által kiharcolt módosítások miatt, rögtön más változtatásokat is lezavarnak ezen a közgyűlésen. Így a májusi közgyűlés után itt a 2016. évi beszámolók újbóli elfogadását kérik majd a részvényesektől. Közleményükben kiemelik, hogy az akkor elfogadott, azóta bejegyzett igazgatósági összetétel természetesen nem változik, tehát Mészáros lányai maradnak a vezetőségben.

A cégnév és rövidített cégnév módosítása egyébként azért is érdekes, mert ilyen drasztikus változásra az üzleti szférában általában akkor szorul egy cég, ha úgy érzi, "inflálódott", elhasználódott a neve, és kénytelen megszabadulni a hiteltelenné vált brand egyik legfontosabb elemétől.

Az Opimusszal kapcsolatban pedig nem éppen pozitív kép él a köztudatban: gázszerelőből hirtelen tőzsdeguruvá előlépő, kétes hátterű tulajdonos, milliós MNB-bírság, a Népszabadság lenullázása és még hosszan sorolhatnánk.

Szabadul Mészáros Lőrinc az eladósodott cégtől, bajba kerülhetnek a beszállítók

A fegyverneki agrárcég egykor nagyon sikeres volt, több ezer hektáron termesztettek búzát, kukoricát, napraforgót, 500 tehenük napi 11 ezer liter tejet adott és hozzájuk tartozott a törökszentmiklósi lovarda is. A cég története kalandos: korábban tulajdonosa volt a a paraguayi lakcímmel rendelkező Blasejovich Rudolf, azonos nevű fia is, majd egy osztrák üzletember próbálkozott a működtetésével, ám végül az Orbán-család rokonságához került a vállalkozás: Ökrös Imre, a miniszterelnök feleségének sógora vásárolta meg.