"A Budai Várat most nem más ország katonái foglalták el"

A Jobbik üzeni: 2018-ban véget érhet a fideszes oligarchák úri mutyija.

"Légy minél gazdagabb, állj minél közelebb a fideszes vezetőkhöz!"

 - úgy fest, a Várban ez a két legfontosabb alapelv számít akkor, amikor kiosztják az önkormányzati lakásokat, írja sajtóközleményében a jobbikos honatya.

Pintér Tamás szerint máskülönben elképzelhetetlen, hogy

"a Hernádi Zsolt MOL-vezető, Csányi Sándor OTP-vezér és az Orbán Viktor miniszterelnök barátjának számító Garancsi István üzletember tulajdonában álló CD Hungary Zrt. egy 45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának".

A képviselő szerint a budavári példa is jól mutatja, hogy a fideszes vezetők az állami tulajdont sajátjukként kezelik, és korrupt módon a saját családi és baráti köreikhez játsszák ki azt.

"Így lehetséges, hogy a Budai Várat most nem más ország katonái, hanem a fideszes oligarchák tudták elfoglalni"

- írja Pintér, majd hozzáteszi:

"A fent említett esetet a Jobbik erkölcstelennek és teljesen törvénytelennek tartja és 2018-as kormányra kerülésünk esetén minden ilyen és ehhez hasonló szerződést semmisnek fogunk tekinteni."

Orbán Viktor barátjának cége szemtelenül olcsón bérel lakásokat a Várnegyedben

Az ügyben Veres Dávid, a kerület független (korábban DK-s) képviselője élt közérdekű adatigényléssel. Kiderült: a budai Várnegyed frekventált részén található Úri utcában a cég egy 45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának.